Omsnoeringsmachines van Reisopack presteren het beste in combinatie met ons omsnoeringsband, tijdens het omsnoeren van goederen en pallets. Ons omsnoeringsband is van hoge kwaliteit, wat ervoor zorgt dat er geen vervuiling optreedt binnen de bindkop van uw machine. Dit is echter niet het enige voordeel van het omsnoeringsband uit ons assortiment. Lees in dit nieuwsbericht meer over het duurzame PET omsnoeringsband, die verkrijgbaar is op onze website!

rPet omsnoeringsband | Reisopack Nederland

Voordelen duurzaam omsnoeringsband

Bij Reisopack Nederland hebben wij 100% gerecycled polyester (rPET) omsnoeringsband in ons aanbod. Wij kunnen u garanderen dat u profiteert van vele voordelen indien u werkt met ons hoogwaardig omsnoeringsband. Daarnaast draagt uw organisatie zijn steentje bij als het gaat om het verminderen van vervuiling.

100% gerecycled van polyester

Het omsnoeringsband van Reisopack Nederland is via een onafhankelijke partij goedgekeurd door TUV Austria en heeft zelfs als enige omsnoeringsband in de markt het certificaat voor ‘100% OK recycled’ gekregen.

Geen plastic belasting

Bij gebruik van het gerecyclede omsnoeringsband, hoeft u geen plastic belasting te betalen namens de ‘Packaging and Packaging Waste Regulation’ wet. In veel Europese landen is deze regeling al ingegaan, zoals in het Verenigd Koninkrijk, Italië en Spanje. Deze wetgeving is ingegaan om verpakkingsverspilling te voorkomen, een circulaire economie te promoten en recyclen te stimuleren.

Kleinere CO2 footprint

Vergeleken met omsnoeringsband dat slechts eenmalig wordt gebruikt bij omsnoering, heeft 100% rPET omsnoeringsband veel minder CO2 uitstoot per kilogram. Zie hieronder de grote verschillen:

  • 100% rPET omsnoeringsband: 0.823 CO2 uitstoot per kg
  • Eenmalige PET omsnoeringsband: 3.988 CO2 uitstoot per kg

Goed te recyclen na gebruik

Het groene omsnoeringsband kan erg goed gerecycled worden. Om dit te promoten, heeft de fabrikant Teufelberger zelfs een systeem opgericht: ‘better collect circle’. Dit systeem helpt organisaties om hun omsnoeringsband te recyclen en haalt het afval zelfs kosteloos op.

100% rPET omsnoeringsband bij Reisopack Nederland

Wilt u meewerken aan een duurzamere wereld? Kies dan voor 100% rPET omsnoeringsband bij Reisopack Nederland. Hiermee draagt u een steentje bij aan de duurzaamheid en spaart u ten slotte ook een hoop kosten aan belastingen. Neem voor al uw vragen contact op via het contactformulier of bel naar +31 (0) 85 077 8387.